Till helgen är rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm tillbaka i det Slovenska rallymästerskapet, där han förra året inledde sin internationella karriär. I tävlingen Rally Nova Gorcia gör Mille, tillsammans med inhoppande danska kartläsaren Ditte Kammersgaard, sitt genrep inför finalen i Junior-EM i Ungern om några veckor. De gör även första tävlingen i deras nya bil, en Opel Corsa Rally4.

– Det är kul att vara tillbaka i Slovenien och till den tävling vi ledde förra året innan en avåkning. Det är även 27 stycken Rally4-bilar från 17 olika nationer med i tävlingen, så det kommer inte bli en enkel match. Det ska bli kul att prova på en annan bil och se hur den känns jämfört mot Forden vi kört de senaste två åren, säger Mille. 

Mille kör tävlingen ihop med teamet IKsport från Slovenien som ett test och utvärdering av den nya bilen, en framhjulsdriven Opel Corsa Rally4, inför den avslutande deltävlingen i årets Junior-EM.

– Om allt stämmer så ska vi nog kunna utmana om topplacering, men målet blir att det ska kännas bra i bilen. Om det känns bra kommer vi även köra Opel i sista EM deltävling i Ungern, avslutar Mille.

Rally Nova Gorcia utgår från staden Nova Gorcia på gränsen mot Italien. Tävlingen körs på asfalt och startar med en publiksträcka under fredagskvällen, totalt väntar 15 sträckor innan målgång på söndag.