Mille Johansson, 17 år från Katrineholm, körde i helgen den tredje deltävlingen i det Finska rallymästerskapet. Detta när Jyväskylän Talviralli avgjordes i Jyväskylä, hemorten för det finska VM-rallyt. I sin tvåhjulsdrivna Ford Fiesta Rally4 från teamet GN Motorsport satte Mille, denna gången tillsammans med rutinerade kartläsaren Christer Carlsson från Katrineholm, starka sträcktider i klassen, flög högt över de finska krönen – men fick sedermera bryta när bilen återigen fick motorproblem.

– För andra tävlingen i rad fick vi återigen motorproblem. Det har känts av mer och mer under tävlingens gång, att bilen blev orkeslös, men vi kämpade på och gjorde det bästa vi kunde. Vägarna kring Jyväskylä är speciella att köra på, och det kräver rutin att åka fort där. Men jag är hyfsat nöjd med farten vi hade, med tanke på omständigheterna. Samarbetet med Christer fungerade bra direkt från start i vår första tävling tillsammans med noter, summerar Mille Johansson sin andra vintertävling i Finland för säsongen.

Mille har under vintern kört två vintertävlingar i det Finska mästerskapet tillsammans med sitt nya team, GN Motorsport från Skåne. Detta för att samla erfarenhet och bygga fart inför Milles huvudsatsning för säsongen, som kommer presenteras inom kort.

Resultat: https://www.ewrc-results.com/results/82201-jyvaskylan-talviralli-2023/?s=414955&ct=569