17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm kör i helgen den näst sista deltävlingen i det Slovenska rallymästerskapet tillsammans med kartläsaren Julia Thulin från SMK Hörby. Efter att ha fått bryta i ledning i den senaste tävlingen för en knapp månad sedan, går duon för seger i helgens Rally Soča Valley.

– Jag är revanchsugen efter senaste tävlingen. Vi har väntat länge på att det ska gå hela vägen nu. Jag tar med mig samarbetet i bilen och den känslan vi hade senast, där vi verkligen hade tempot. Så nu ska vi utmana om segern, säger Mille Johansson.

Mille och Julia ligger femma i Slovenska juniormästerskapet inför helgen tävling som körs i Kobarid i nordvästra Slovenien. Teamet man tävlar för är IKsport i en Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Polen, och totalt är det 15 bilar i klassen denna helgen. Rally Soča Valley avgörs med sju sträckor, på totalt 7,5 mil.

– Detta är en ganska mycket kortare tävling än den senaste, så det gäller verkligen att vara på tårna från första sträckan. Förra tävlingen fick vi verkligen upp tempot och visade det tydligt jämfört med våra konkurrenter. Det ska bli kul att hoppa in i bilen med Mille igen, och vi är redo att utmana om segern, säger Julia Thulin.

Mille gör sin första säsong i internationella rallysammanhang, och kör i år för första gången med noter och i en avancerad bil. Med nästan en säsong innanför overallen känner Mille att utvecklingen gått starkt framåt.

– Nu känner jag mig ganska säker på vad jag ska göra när bilen inte riktigt känns som jag vill. I början visste jag inte så mycket, men nu kan jag berätta för mekanikerna vad jag vill att dom ska göra. Jag vet även mer om hur jag kan ställa om bilen själv inför sträckorna, om jag vet att det är en snabbare eller krokigare sträcka kan jag ställa om stötdämparna med klick, säger Mille.

Rally Soča Valley startar på fredag med en stadssträcka, och sedan är det två sträckor som körs tre gånger under lördagen.

– Det ser ut att vara en fin tävling, jag ser fram mot den, avslutar Mille.

Följ tävlingen här: https://bit.ly/3ED60tl