Rallytalangen Mille Johansson, 17 år, gjorde succé när han i början av april tog en sträckseger i sin internationella rallydebut. Johansson, som tävlar ihop med kartläsaren Julia Thulin för teamet IK Sport i det Slovenska mästerskapet, förbereder sig nu inför årets andra deltävling Rally Velenje under Kristi himmelsfärdshelgen.

– Jag ser fram emot att få köra igen, det kommer bli tufft men roligt, säger Mille inför årets andra tävling i Slovenien.

Mille och Julia tävlar i en Ford Fiesta Rally4, samma typ av bil som körs i Junior-EM och Rally-SM:s internationella-klass. Men eftersom förare under 18 år inte för tävla med noter och i trimmade bilar i Sverige, satsar teamet i år i Slovenien som har friare regler för yngre förare. I premiärtävlingen Rally Vipavska dolina i april slutade duon 8:a i klassen, och tog en sträckseger efter att ha haft stora motorproblem under hela tävlingen. Med all den erfarenheten i bagaget laddar dom nu för den andra deltävlingen, som körs på asfalt och utgår från Lajše i nordvästra Slovenien.

– Det är alltid bra att veta hur tävlingar fungerar i olika länder, trots att det kan variera. Men självklart så blir det ett annat lugn denna gången. Vi vet vad vi har framför oss, säger Julia om att få komma tillbaka till Slovenien med en tävlings erfarenhet.

Tävlingen Rally Velenje startar på fredagen en sträcka som körs två gånger, därefter väntar 10 sträckor på totalt åtta mil under lördagen. Mille och Julia är under onsdagen på plats i Slovenien för att köra test inför tävlingen, efter det väntar reken. Där de skriver noter på tävlingssträckorna, innan de kör en shakedown på fredag morgon som ett sista fullfartstest inför rallyt.

Med farten de visade i den första deltävlingen, och med en fungerande bil, har Mille och Julia höga målsättningar i helgen.

– Målsättningen är ju alltid att försöka hamna på pallen. Men som vi sagt innan, vi kör vårt race och ska göra det bästa möjliga vi bara kan, säger Julia, medan Mille sticker ut hakan ännu mer:

– Målsättningen för den här tävlingen är att vinna, avslutar Mille.

Följ tävlingen här:

https://www.ewrc-results.com/results/74234-amtk-rally-velenje-2022/