Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm kör i helgen finalen i Junior-EM i i rally. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika väntar Rally Hungary i Ungern under helgen.

Mille och Johan ligger tia i tabellen efter en bitvis tuff och problemfylld debutsäsong i EM.

– Jag är nöjd över säsongen hittills. Bitvis har vi visat bra fart på både grus och asfalt. Det har varit otroligt lärorikt och väldigt givande inför framtiden. Vi har haft lite oflyt, vilket gjort att vi inte riktigt fått till ett bra resultat. Men det kommer med erfarenheten, säger Mille.

– Jag ser tillbaka på säsongen som väldigt lärorik. Vi har haft en del otur och en några misstag, men vi har tagit stor lärdom av varje tävling. Vi har satt en hel del bra tider under tävlingarna, vilket är riktigt kul att se tillbaka på, säger Johan.

Inför finalen har Mille och Johan bytt bil, till en Opel Corsa Rally4. För två veckor sedan gjorde Mille debut med bilen i Slovenska mästerskapet och slutade tvåa. I Ungern är första gången de kör bilen i EM, tillsammans med sitt team IKsport från Slovenien.

– Känslan är bra. Det känns som jag har bra koll på hur bilen fungerar, så det ska bli kul att attackera dessa Ungerska vägar som har sin speciella karaktär, fortsätter Mille.

Rally Hungary startar med en publiksträcka på fredagskvällen och avgörs över totalt 12 sträckor med målgång på söndag. I Junior-EM kommer totalt 9 bilar till start, där Mille och Johan är ensamma svenskar denna helg.

– I helgen ska vi njuta och ha kul. Vi har inget resultat att åka för, så vi ska ta bilen i mål och lära oss så mycket som möjligt, avslutar Mille.