Den 17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm kör i helgen den tredje deltävlingen i det Finska rallymästerskapet, när han tillsammans med rutinerade kartläsaren Christer Carlsson från Katrineholm ställer upp i Jyväskylän Talviralli i sin Ford Fiesta Rally4 för teamet GN Motorsport. Tävlingen kantas av stjärnstatus när den regerande världsmästaren, 22-årige Kalle Rovanperä, kör tävlingen i samma rallybil han fick som 8-åring.

– Det ska bli kul att få komma till start i Finland återigen denna vinter. Jag har en ny kartläsare med mig denna gången i Christer Carlsson, som kommer in med mycket erfarenhet. Tävlingen går runt Jyväskylä där den finska VM-tävlingen körs, så det kommer nog bli riktigt fräna vägar att köra på, säger Mille.

Mille körde i början av januari den första tävlingen i Finska mästerskapet, Arctic Lapland Rally, där han satte flera topptider i den tvåhjulsdrivna klassen men också drogs med motorproblem hela tävlingen. Trots det blev det en tredjeplats i den tuffa konkurrensen. I Jyväskylä ställs Mille och Christer mot hela 20 andra bilar i klassen, där den tidigare F1-världsmästaren Kimi Räikkönens brorson Justus kommer till tävlingen som mästerskapsledare.

– Vi kommer till tävlingen med en bra känsla från sist, och med inställningen att få mil i kroppen och bygga upp ett högt och säkert tempo under tävlingens gång, avslutar Mille.

Mille och Christer kör tävlingen i Finland tillsammans med sitt team GN Motorsport för att få viktig erfarenhet på snö och is inför framtiden, och förbereda sig för Milles huvudsakliga satsning som presenteras längre fram.

Jyväskylän Talviralli inleds med en sträcka på fredagskvällen, och fortsätter med ytterligare sex sträckor på lördag.

Följ tävlingen här: https://www.ewrc-results.com/results/82201-jyvaskylan-talviralli-2023/