Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm körde i helgen årets andra deltävling i Junior-EM i rally, när Rally Liepaja avgjordes i Lettland. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika fick man sina första EM-poäng, efter ett problemfyllt rally.

Mille och Johan fick en mardrömsstart på tävlingen i Lettland, när de körde punktering redan på sträcka ett. När de sedan fick två punkteringar på sträcka fem tappade dom till sist i klassen. Efter det kunde de sätta flera starka tider i klassen och ta sig upp till en 10:e plats i mål. Därmed säkrade de sina första EM-poäng för säsongen.

– Tävlingen gick inte som planerat. Vi började med en punktering redan på första sträckan och sen flöt det på helt okej. När vi fick en dubbelpunktering på sträcka fem försvann hoppet om en framskjuten placering. Söndagen gick bättre, vi provade en annan inställning för att minska risken för punkteringar. Jag är nöjd med avslutningen och att vara fjärde snabbast på sista sträckan, trots att vi blev hindrade av ett hjul som låg mitt i vägen, säger Mille.

– Det har varit en tuff helg. Men jag tycker vi har gjort det bra under söndagen och vi har plockat placeringar på sträckorna och slutar top tio, vilket vi ska vara nöjda med efter en strulig inledning, säger Johan.

Efter två problemfyllda tävlingar med punkteringarna i Lettland, och en bruten tävling med trasig drivaxel i Polen, blickar Mille och Johan nu fram mot nästa deltävling i EM.Tävlingen Royal Rally of Scandinavia avgörs på hemmaplan i Sverige och Värmland, och bygger vidare på Svenska Rallyts starka tradition i regionen. Det är första gången i modern tid EM-serien kommer till Sverige, och storpublik väntas följa rallyt på plats den 7-8 juli.

– Nu ser vi fram mot hemmatävlingen i Sverige och att göra ett bra resultat framför alla våra partners och supportrar, avslutar Mille.