Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm fick under måndagen motta Carl Elmroths Stipendium av Rotary Katrineholm. Fondens syfte är att stötta unga entreprenörer i Katrineholm i början av sin karriär.

19-årige Mille Johansson tilldelas stipendiet med anledning av sin elitsatsning på rally, som drivs i bolagsform med högt uppsatta mål att nå världseliten genom en tydlig affärsplan som både ska generera avkastning till sina partners och möjliggöra satsningen inom en kostsam sport.

Motiveringen är som följer:
”Ung entreprenör och racingföretagare med en affärsplan och kommunikationsplan som möjliggör högt uppsatta mål som rallyförare.”

Förutom den stora äran att tilldelas del prestigefyllda stipendiet får Mille även motta en summa på 30 000 kr för utbildning.

– Det är riktigt kul att få ta emot Carl Elmroths Stipendium av Rotary Katrineholm. Det ligger en hel del tid bakom en sådan satsning som vi gör, och att det uppmärksammas av Rotary är jag både glad och tacksam för, säger Mille Johansson.

Mille Johansson och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika leder Junior-EM i rally efter två deltävlingar, där dom vann senaste deltävlingen på Kanarieöarna. Mille och Johan vann även Junior-VM i Svenska Rallyt i Umeå i februari.

Närmast väntar den svenska EM-deltävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia den 12-15 juni i Karlstad.