Till helgen kör rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm årets näst sista deltävling i Junior-EM i rally. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika väntar den tjeckiska deltävlingen Barum Czech Rally Zlín.

Den tjeckiska deltävlingen är årets femte i Junior-EM, och den andra på asfalt.

– Känslan är bra. Jag börjar komma in mer i asfaltskörningen, och fick till riktigt bra inställningar på bilen under dagens test, säger Mille.

Mille och Johan kommer närmast från den Italienska deltävlingen i Rom, där dom slutade 10:a efter punkteringar. Även om det fortsatt är asfalt som är underlaget i Tjeckien, är skillnaden stor mot Italien.

– Vägarna här är smala, snabba och ojämna med mycket sprätt och smålyft. Så det gäller att man verkligen har noter som stämmer till 100%, annars kommer man tappa mycket tid,fortsätter Mille.

– Den största utmaningen för mig är att sätta noterna, rätt då underlaget och farten varierar en hel del, tillägger Johan.

Inför helgens deltävling ligger Mille och Johan på en åttondeplats i EM-tabellen, efter en strulig med lärorik säsong. I Tjeckien kommer tio bilar till start i Junior-EM, där Mille och Johan tävlar för det slovenska teamet IKsport i en Ford Fiesta Rally4.

– Vi siktar på komma i mål i topp fem, då är vi jättenöjda, avslutar Mille.

Barum Czech Rally Zlín avgörs över 13 sträckor. Tävlingen startar med en publiksträcka i Zlín på fredagskvällen, innan sex sträckor ska köras på lördagen. Tävlingen avslutar på söndag med ytterligare sex sträckor.