Katrineholmsföraren Mille Johansson tog sin fjärde raka pallplats på fyra tävlingar, när Junior-EM i rally avgjordes i helgen i Estland. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall drygade Mille ut ledningen i EM-tabellen inför de sista två tävlingarna.

Mille och Johan kom till Estland efter två raka segrar i EM, senast på hemmaplan i Sverige. Även om känslan inte riktigt infann sig på den snabba och utmanande grusvägarna i Rally Estonia var dom med i fighten om pallplatserna.

Inför den sista sträckan låg Mille och Johan tvåa i Junior-EM i sin Opel Corsa Rally4 från teamet IKsport Racing, men en snurrning gjorde att dom tappade till en tredjeplats i mål.

– Tävlingen i Estland är nog den tävlingen vi är minst nöjda med i år. Känslan som jag haft de tidigare tävlingarna infann sig inte riktigt, och det var mestadels på grund av att vägarna var spåriga och att det bara gick att åka i spåren. Vilket gjorde att bilen kastades runt i varje sväng, säger Mille.

– Sen gjorde jag tre misstag under helgen som gjorde att vi tappade massor av tid. På sista sträckan snurrade vi och tappade 14 sekunder, vilket gjorde att vi blev trea i tävlingen istället för tvåa.

Trots det plockade Mille och Johan många värdefulla poäng i kampen om EM-guldet, och utökade ledningen i mästerskapet till 30 poäng.

– Det har varit en helg med väldigt tuffa vägar och ett väldigt varierande väder. Ena stunden är det strålande sol och torra vägar, och helt plötsligt vänder det och det kommer regnskurar som är det värsta jag sett på länge. Estland har en väldigt speciell karaktär på vägarna. Det svänger och lyfter hela tiden, samtidigt som det går fruktansvärt fort. Vi kom hit för att utöka ledningen i mästerskapet, och det klarade vi, summerar Johan.

– Sammanfattningsvis så var Estland inte den bästa tävlingen i år, men vi lyckas ändå att utöka mästerskapsledningen vilket var målet för tävlingen. Nu lägger vi mycket fokus på nästa deltävling och hoppas att det går bättre där, avslutar Mille.

Junior-EM i rally tar nu ett sommaruppehåll till helgen 30 augusti till 1 september. Då väntar asfaltstävlingen Rali Ceredigion i Wales. Finalen, även den på asfalt, körs i Polen 11-13 oktober.