Min målsättning

Inledning:

Mille Johansson född 2005 och kommer från Katrineholm.

Mille började sin racingkarriär som 11-åring när han började tävla i gokart för att sedan fortsätta med formelracing i klassen Aquila formel 1000, med flera pallplatser och en vinst.

Mille bestämde sig redan när han var 11 år att han ville köra rally och att han så fort han hade åldern inne skulle börja tävla. Rallykarriären började i ungdomsrally 2021 och det med framgång i form av pallplatser och vinster i alla tävlingar som han slutfört.

2022 åkte Mille i Slovenska mästerskapet i rally som bestod av 7 deltävlingar enbart på asfalt. Planen med satsningen i Slovenien är att tidigare få erfarenhet av egenskrivna noter samt starkare bilar i hård konkurrens. Mycket nytt att lära men farten väntade inte på sig, redan första tävlingen blev det en sträckvinst. Säsongen flöt på och farten blev stabilare, Mille ledde tävlingar och Mille tog totalt 10 sträcksegrar. Mille slutade 6:a i serien för D2 (tvåhjulsdrivna) seniorer och 5:a för juniorer.

Målet:

Mille är mycket målmedveten i sin satsning och jobbar hela tiden med att bedöma och utvärdera sina prestationer, för att nå det stora målet om WRC.

Under 2023 kommer Mille åka Junior-EM i en Ford Fiesta Rally4, Mille tror att det är rätt steg i utvecklingen. Det är 6 tävlingar, tre på grus och tre på asfalt. Konkurrensen är hård och Mille behöver bekanta sig med de vägar och sträckor som finns i Europa för att bygga erfarenhet inför framtiden.