Min målsättning

Inledning:

Mille Johansson född 2005 och kommer från Katrineholm.

Mille började sin racingkarriär som 11-åring när han började tävla i gokart för att sedan fortsätta med formelracing i klassen Aquila formel 1000, med flera pallplatser och en vinst.

Mille bestämde sig redan när han var 11 år att han ville köra rally och att han så fort han hade åldern inne skulle börja tävla. Rallykarriären började i ungdomsrally 2021 och det med framgång i form av pallplatser och vinster i alla tävlingar som han slutfört.

2022 åkte Mille i Slovenska mästerskapet i rally som bestod av 7 deltävlingar enbart på asfalt. Planen med satsningen i Slovenien är att tidigare få erfarenhet av egenskrivna noter samt starkare bilar i hård konkurrens. Mycket nytt att lära men farten väntade inte på sig, redan första tävlingen blev det en sträckvinst. Säsongen flöt på och farten blev stabilare, Mille ledde tävlingar och Mille tog totalt 10 sträcksegrar. Mille slutade 6:a i serien för D2 (tvåhjulsdrivna) seniorer och 5:a för juniorer.

2023 gjorde Mille sin första säsong i Junior-EM tillsammans med IKsport. Mille och kartläsaren Johan Grönvall tog flera sträcksegrar och slutade 8:a i mästerskapet.

2024 gjorde Mille debut i VM när han körde Junior WRC i Rally Sweden i Umeå. Mille och Johan dominerade tävlingen och vann med stor marginal.

Målet:

Mille är mycket målmedveten i sin satsning och jobbar hela tiden med att bedöma och utvärdera sina prestationer, för att nå det stora målet om WRC.

Under 2024 gör Mille tillsammans med Johan Grönvall sin andra säsong i Junior-EM med en Opel Corsa Rally4 från IKsport, med målet att ta hem EM-titeln.