Min målsättning

Inledning:

Mille Johansson är 16 år och kommer från Katrineholm. Han tävlar i ungdomsklassen och där kör han en Volkswagen Polo med framgång.

Mille började sin racingkarriär som 11 åring när han började tävla i gokart för att sedan fortsätta med formelracing i klassen Aquila formel 1000, med fler pallplatser och en vinst.

Mille bestämde sig redan när han var 11 år att han ville köra rally och att han så fort han hade åldern inne skulle börja tävla. Rallykarriären har börjat med pallplatser och vinster i alla tävlingar som han slutfört.

Målet:

Mille är mycket målmedveten i sin satsning och jobbar hela tiden med att bedöma och utvärdera sina prestationer för att nå JWRC. Planen är att under 2022 fortsätta köra ungdomsrallyn i Sverige med Volkswagen Polo för att få så mycket tävlingstid som möjligt. Målet är också att under 2022 köra 3-4 stycken tävlingar i Balticum. Orsaken till detta är att man i Balticum tillåter ungdomsförare att använda säkerhetsnoter och även köra lite mer motorstarka bilar. Just vägen över Balticum har hjälpt många andra unga skandinaviska rallyåkare och det ser Mille som en fördel.