Den 17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm kör till helgen finalen av Slovenska rallymästerskapet, tillsammans med kartläsaren Julia Thulin från SMK Hörby. Rally Idrija körs under lördagen, och är den sista tävlingen för säsongen för Mille som i år gjort sin första internationella säsong.

– Jag är taggad, säger Mille. Det ska bli riktigt kul att få köra igen, och vi ska försöka avsluta säsongen på ett så bra sätt som möjligt.

Mille och Julia har under året satsat i Slovenien för att samla erfarenhet inför framtiden, och målet som är satt på VM. I Slovenien man får tävla med trimmade bilar och noter innan dess att föraren fyllt 18 år, som i Sverige. De har totalt kört sex tävlingar i Slovenien och Kroatien, där dom vart med och utmanat om segrarna och tagit tre pallplatser i juniorklassen. 

– Vi har byggt upp mycket bra erfarenhet och rutiner under året som vi har med i ryggsäcken inför finalen, säger Julia. Nu ska vi försöka knyta ihop allt, och målsättningen är givetvis att vinna. Även om vi fortsatt är här för att få med oss mer erfarenhet och viktiga mil för framtiden.

Rally Idrija körs under lördagen, och avgörs precis som övriga tävlingar i mästerskapet på asfalt, och denna helg med nio sträckor på strax över åtta mil. Totalt är det 15 bilar som ställer upp i den tvåhjulsdrivna klassen där Mille och Julia tävlar med en Ford Fiesta Rally4 för teamet IK Sport Racing. I juniormästerskapet ligger Mille och Julia på en femteplats inför finalen.

– Det känns tråkigt att säsongen är slut efter den här tävlingen. Men jag är hittills nöjd över min första internationella säsong, och första året med noter i en trimmad bil. Det har varit ett bra läroår, och jag ser redan nu fram mot 2023, säger Mille.

– Såklart känns det lite tråkigt att en sån här lärorik säsong är på väg mot sitt slut. Vi har ett fantastiskt team och teamkamrater, vi har fått lära känna så mycket nya människor så självklart känns det lite tråkigt att det nu är sista tävlingen. Men vi ska göra allt för att avsluta på topp, avslutar Julia.