I helgen avgörs den fjärde deltävlingen i Junior-EM i rally i den Italienska huvudstaden Rom. Efter tre deltävlingar på grus är rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm nu tillbaka på asfalt i den sydeuropeiska hettan.

– Känslan är bra inför helgens tävling i Rom. Vi fick en bra känsla på testet inför tävlingen, och har mycket högre tempo nu än vad vi hade i tävlingen vi körde utanför Pisa förra veckan. Jag känner mig trygg i bilen, säger Mille.

Mille tillsammans med sin kartläsare Johan Grönvall från Arvika hade sin bästa tävling i årets EM när de slutade femma på hemmaplan i Värmland och Sverige för tre veckor sedan. Nu väntar årets första deltävling på asfalt, ett underlag Mille kört på mycket tidigare.

– Det är en omställning att vara tillbaka på asfalt, där man måste tänka på att köra smart nu när det blir så varmt så att bromsar och däck håller hela sträckorna. Vi känner att förra året i Slovenska Mästerskapet på asfalt har en stor betydelse på vart vi är tempomässigt i år, fortsätter Mille.

Varmt väder väntar under helgen, med temperaturer upp mot 35 grader.

– Det tuffa blir att hålla liv i däcken och bromsarna på de långa sträckorna med den höga värmen som är här nere. Det kommer även bli tufft för mig och Johan i bilen med värmen, men vi förbereder oss så mycket som vi kan och orkar.

– Vi siktar på att ta bilen i mål då detta är en av de tuffaste rallytävlingarna för året, där vi vet att misstag kan ske, avslutar Mille.

Rally di Roma Capitale startar på fredag den 28 juli med en sträcka i centrala Rom, i närheten av Colosseum. Därefter väntar tolv sträckor under lördag och söndag.

Mille och Johan tävlar i Junior-EM för det Slovenska teamet IKsport i en tvåhjulsdriven Ford Fiesta Rally4. I klassen är det totalt 13 bilar i helgens tävling.