När årets näst sista deltävling i Junior-EM i rally kördes i Tjeckien under helgen var Mille Johansson från Katrineholm med i kampen om pallen tillsammans med sin kartläsare Johan Grönvall från Arvika.

Mille och Johan fick en stark start på tävlingen och låg trea i den tuffa juniorklassen efter lördagsetappen i sin Ford Fiesta Rally4 från det slovenska teamet IKsport.

På söndagens första sträckor tappade dom tid på en backning och en snurrig, och föll till en femteplats i tävlingen Barum Czech Rally Zlín. På den näst sista sträckan tog rallyt slut efter en avåkning i en sväng där många tävlande åkte av vägen.

– Jag är nöjd över vad vi presterat i helgens tävling. Detta var den absolut svåraste tävligen jag kört. Vägarna var supertekniska med varierande grepp och bredd i varje sväng. Tyvärr gick jag på gas för tidigt i en lerig hårnål vänster och vi gled ner i diket och böjde ett styrstag som gjorde att vi inte kunde fortsätta. Men vi tar med oss erfarenheterna från denna tävling och har återigen visat att vi har bra fart även på asfalten, säger Mille.

Efter fem av sex tävlingar i årets mästerskap ligger Mille och Johan på en åttondeplats i Junior-EM. Sista tävlingen för säsongen avgörs i Ungern den 6-8 oktober.