17-årige Rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm fick bryta helgens deltävling i det Slovenska mästerskapet, efter att ha utmanat om segern tillsammans med kartläsaren Julia Thulin. I sin Ford Fiesta Rally4 från IK Sport halkade Johansson av vägen på den fjärde sträckan i Rally Velenje, efter att en storm drastiskt förändrat väglaget.

– Under natten till lördag hade det regnat kraftigt och massa sten och grus hade sköljt ut på vägen, berättar Mille. När vi kom fram till svängen låg det sten där som inte var där när vi körde igenom sträckan och skrev noter. Framhjulen hamnade på rullgrus och vi gled av vägen in i en höbal och tävlingen var över.

Innan det hade Mille och Julia visat riktigt god fart med en sträckseger på fredagens andra sträcka, och de ledde juniorklassen i det Slovenska mästerskapet.

– Känslan under fredagen var riktigt bra. Det var en sträcka som kördes två gånger, och vi hade lagt upp en plan där vi skulle öppna på 90-95 procent och sen köra fullt andra vändan. Det gick bra och vi var snabbast, så det var skönt att få ett kvitto på att farten fanns där, säger Mille.

– Vi har dragit extremt mycket lärdomar denna helgen, summerar Julia. Vi har visat att vi kan följa vår plan, och det är en liten seger i sig. Vi förbättrade oss 10 sekunder på fredagens andra sträcka, när de andra försämrade sina tider. En bra helg överlag, och vi tar med det vi kört oss till framtiden.

Årets tredje deltävling i det Slovenska rallymästerskapet körs i grannlandet Kroatien den 24-26 juni, tillsammans med Kroatiska mästerskapet. En tävling som troligtvis kommer bli riktigt utmanande.
– Det pratas om att det kan bli upp mot 40 grader. Så det gäller att förbereda sig med att dricka mycket och träna så vi är i bra fysisk form, avslutar Mille.

Resultat:

https://www.ewrc-results.com/final/74234-amtk-rally-velenje-2022/