18-årige Mille Johansson från Katrineholm gjorde i helgen debut i Rally-VM när han körde hemmatävlingen Rally Sweden i Umeå. Efter en succéartad insats från Mille och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika vann dom Junior-VM med nästan en minuts marginal.

Mille och Johan startade helgen starkt genom att vara absolut snabbast på träningen inför tävlingen. Själva rallyt fick en tuffare start när dom snurrade två gånger på tre sträckor och tappade mycket tid. Men från fredagsförmiddagen var dom snabbast på nästan alla sträckor och vann tävlingen.

– Det känns helt overkligt. Jag trodde aldrig att detta skulle vara möjligt. Hela helgen har vart fantastisk. Vi har gjort två misstag, men kört ikapp den förlorade tiden. Allt känns fantastiskt just nu, säger Mille Johansson efter målgång.

Mille, som fyller 19 år senare i år, har gjort en målmedveten satsning mot Rally-VM under en längre tid. Starten i Junior-VM var menad för att få erfarenhet inför framtiden och visa upp sig på hemmaplan. Men i det största startfältet i Junior WRC i modern tid, 19 startande, så imponerade Mille och Johan och vann tävlingen där alla juniorer kör i identiska fyrhjulsdrivna Ford Fiesta Rally3.

– Det var riktigt jobbigt inför sista sträckan. Jag kände så många känslor. Men nu är vi segrare, hjärtat bara pumpar, säger Mille.