Mille Johansson körde i helgen den fjärde deltävlingen i Junior-EM i rally i den Italienska huvudstaden Rom. Det blev en varm och utmanande tävling för Mille och kartläsaren Johan Grönvall som slutade 10:a i klassen. Tävlingen var den första på asfalt i årets mästerskap.

Tävlingen startade på fredagen i centrala Rom, med en publiksträcka som kördes runt Colosseum.

– Tävlingen var extremt tuff med den höga värmen, men samtidigt väldigt lärorik och häftig, speciellt med atmosfären runt Colosseum, säger Mille.

Mille och Johan, som tävlar för det Slovenska teamet IKsport i en Ford Fiesta Rally4, satte flera topp-tre tider i den 13 bilar stora juniorklassen. Men mycket tappad tid pågrund av en punktering och varma bromsar gjorde att de tillslut fick med sin en 10:e plats.

– Jag tycker att körningen fungerade bra under helgen, med några bra sträcktider trots att det var vår första gång i Rom på dessa krävande vägar. Det som gick mindre bra var att hålla liv i bromsar och däck. Speciellt under de långa sträckorna då allt blev väldigt varmt, och vi var tvungna att slå av på tempot mot slutet för att hålla oss kvar på vägen, fortsätter Mille.

Speciellt utmanande var den näst sista sträckan i rallyt, där över 10 bilar körde punktering på exakt samma ställe. Även Mille och Johan.

Nu väntar årets näst sista deltävling i Junior-EM den 19-20 augusti i Tjeckien.

– Nu blir det att vila ett par dagar innan vi börjar gå igenom alla papper och planer för nästa tävling, för att försöka komma tillbaka med ytterligare lite mer fart i Tjeckien, avslutar Johan.